Merhaba,
İnsan Hakları Ortak Platformu, insan hakları hareketinin kullanımı için uluslararası insan hakları mekanizmalarının ürettiği belgeleri çevirmeye düzenli olarak devam etmektedir. İHOP tarafından çevirisi yeni tamamlanan belgelere aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.
Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu:
- Kişisel verilerin işlenmesi ve bu tür verilerin serbest dolaşımına dair bireylerin korunması hakkındaki 95/46/EC sayı ve 24 Ekim 1995 tarihli Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu Direktifi
(23.11.1995 tarih ve L 281 sayılı Avrupa Birliği Resmi Gazetesi, sayfa.31)
Avrupa Konseyi, “Çocuklar için ve çocuklarla birlikte bir Avrupa inşa etmek” programı
- Kayıt dışı! Çocuklara Yönelik Fiziksel Ceza Uygulamasının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Yapılacak Yasal Reform Hakkında Avrupa Parlamentoları İçin Bir Rehber (2008)(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi (UN-DESA), Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi (OHCHR) ve Parlamentolar Arası Birlik (IPU)
- Dışlanmadan Eşitliğe: Engelli Bireylerin Haklarını Hayata Geçirmek
“Engelli Kişilerin Haklarına Dair Uluslararası Sözleşme ve Seçmeli Protokol’üne ilişkin Parlamenterlere Yönelik El Kitabı”(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
Birleşmiş Milletler Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Komitesi
- 21 No’lu Genel Yorum: Herkesin kültürel yaşama katılma hakkı (Sözleşmenin 15. Maddesinin 1(a) paragrafı)(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu
- İNSAN HAKLARININ KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ – İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI
Genel Sekreter Özel Temsilcisi Hina Jilani’nin İnsan Hakları Savunucularına İlişkin TÜRKİYE ZİYARETİ RAPORU (18 Ocak 2005)(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi
- CERD Genel Tavsiyeleri (1-33) ve Türkiye Taraf Devlet Raporu(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Komite
- Komitenin Türkiye’yle ilgili Sonuç Gözlemleri (Sözleşme’nin 19’uncu maddesi uyarınca Taraf Devletlerce sunulan raporların değerlendirilmesi)(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Tür Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Komitesi
- Kadınlara Karşı Her Türden Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’nin (CEDAW) Yaşlı Kadınlar ve Haklarının Korunması Hususundaki 27 Numaralı Genel Tavsiye Kararı (Kırk yedinci oturum, 4–22 Ekim 2010)
- Kadınlara Karşı Her Türden Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’nin (CEDAW) 2. Maddesi Uyarınca Taraf Devletlerin En Temel Yükümlülüklerine İlişkin 28 Numaralı Genel Tavsiye Kararı (Kırk yedinci oturum, 4–22 Ekim 2010)(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
Minnesota İnsan Hakları Kaynak Merkezi
- İnsan Hakları. EVET! Engelli Haklarına Dair Eylem ve Savunuculuk(İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)